Oтворена Поликлиника y Источном Сарајеву направљена средствима Српске

10.03.2018 Актуелно

 

Наводећи да је у току изградња нове болнице у Источном Сарајеву чији ће саставни дио бити и ова поликлиника, Додик је рекао да је за нову болницу и поликлинику из буџета Републике Српске укупно издвојено укупно 55 милиона КМ, при чему то није урађено науштрб средстава за здравствени сектор.

У изјави за новинаре након отварања Поликлинике и обиласка радова на изградњи новог болничког објекта, Додик је истакао да је опредјељење власти Републике Српске да се на цијелој територији Српске обнове и уреде болнички центри.

„Од нове болнице у Невесињу, реконструисане болнице у Требињу, потпуно реконструисаног центра у Фочи, изградње болнице у Источном Сарајеву, у Зворнику смо давно завршили реконструкцију, изградили нову болницу у Бијељини, у Добоју почињемо да градимо нову болницу, у Бањалуци завршавамо Клинички центар, који ће крајем ове године биће доступан свима, у Приједору идемо у санацију“, прецизирао је предсједник Српске.

Према његовим ријечима, Република Српска издваја далеко више за здравство него што је то према неким европским стандардима за овај број популације и густину насељености.

„Морамо да финансирамо одређене праксе које овдје због малог броја становника имају мањи број корисника, али смо се у сваком случају за то опредијелили“, рекао је Додик, подсјећајући да ће се нови здравствени центар у Источном Сарајеву звати „Србија“.

Предсједник Српске нагласио је да се изградњом болнице у Источном Сарајеву не завршава један инвестициони циклус.

„Пут Лукавица-Јахорина у дијелу од четири километра биће ове године реконструисан“, рекао је Додик и као пројекте на којима ће бити рађено у Источном Сарајеву навео завршетак изградње позоришта, трга, школске дворане, спортске дворане, односно свега онога што држава треба да уради.

Констатујући да је чињеница да је потребно више радних мјеста, Додик је изразио увјерење да ће добра инфраструктура, у шта спада и болница, привући инвеститоре да отворе индустријске и неке друге погоне.

„Све што је Република Српска овдје требало да уради, она је урадила“, истакао је Додик.

Он је поручио да ће сви инфраструктурни пројекти у Источном Сарајеву, које је на почетку свог мандата затекао неријешеним, бити ријешени јер то заслужују становници овог краја.

Архива