Командант најјаче војне алијансе морао би да покаже више одговорности

10.03.2018 Актуелно

 

„Етикетирати један народ, само због тврдње да је у традиционално добрим односима са Русијом, крајње је неодговорно, али и опасно јер долази са једне такве адресе“, оцијенио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише тврдњу генерала Скапаротија да је јачање руског утицаја у Европи највећи проблем и на цивилном и на војном плану, а посебно на западном Балкану, те да Русија користи односе са челницима Републике Српске за подривање институција БиХ, Додик је истакао да Република Српска ни самостално нити уз било чију асистенцију не дестабилизује никакве институције у БиХ, те да је то НАТО структурама у БиХ добро познато.

„Због чега се генерал Скапароти одлучио да дезинформише Сенат САД то би требало питати њега. Мислим да је сва прича плод антируске хистерије, која већ извјесно вријеме тресе западни свијет, и у којој су Срби само колатерална штета тог својеврсног специјалног рата против Русије. Или нам из тог војног савеза поручују да учлањење у НАТО, ипак, није добровољно“, рекао је предсједник Српске.

 

Архива