Додик: За Српску важна велика побједа коалиције СНСД – ДНС – СП

31.03.2018 Актуелно

 

Додик је истакао да је веома важно да систем власти буде компактан на нивоу заједничких институција и на нивоу Републике Српске, те оцијенио да је коалиција окупљена око СНСД-а најдуговјечнија.

„Колико је то важно говори чињеница да странци предвођени западњацима, прије свега Британцима и Американцима, финансирају импотентну опозицију Републици Српској, која је њима сервилна на нивоу БиХ. Ми тачно знамо одакле долазе подршке“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он рекао да нису све подршке само вербалне, него и конкретно финансијске за изборе „у покушају да се смањи снага Републици Српској“.

Додик је оцијенио да није упитна побједа СНСД-а, њених кандидата, коалиционих партнера ДНС-а и СП-а, већ обим те побједе, која, како је нагласио, треба да буде масовна и велика.

„Зато позивам све грађане – наше људе у Републици Српској и оне који гласају ван Републике Српске да се овај пут окупимо, јер власт од 2018. до 2022. године дефинисаће вјероватно дугорочно питање статуса Републике Српске“, рекао је Додик.

Архива