Додик у Козарској Дубици: Опасност није прошла, не очекујемо додатне проблеме

23.03.2018 Актуелно

Предсједник Српске је истакао да види оптимизам међу људима којима није лако и нагласио да се постављају рефлектори који ће омогућити да се ноћас ради.

“Нећемо дозволити да ово буде мјесто продора воде“, поручио је Додик.

Начелник општине Козарска Дубица, Раденко Рељић казао је да је ситуација доста боља, а с обзиром да је на овом терену немогуће приступити механизацијом, cве је рађено воденим путем.

„80 одсто је ријешен проблем. Ми ћемо наставити са радом, ту су са нама припадници оружаних снага БиХ очекујемо да се појави и хеликоптер који би требао да допреми већу количину џамбо врећa“, рекао је Рељић.

Како би се обезбиједио овај дио насипа, потребно је пренијети 15.000 врећа са пијеском. Иако вода продире кроз насип, надлежни кажу да још нема мјеста паници.

Начелник општине, Раденко Рељић, апелује и моли сво радно способно становништво да дођу и помогну у одбрани насипа, а уједно и замијене оне који су овдје провели цијелу ноћ. Ако дође до пуцања насипа угрожено је неколико дубичких насеља. На удару су Млинарице, Демировац, Међеђа и Драксенић.

Рељић је потврдио је да се ноћас додатно слегао дио насипа, те навео да је најкритичнија тачка дуга 3,5 метара и да је у току изградња каменог потпорног зида.

Архива