Додик: Грујичић и Србија раде на добробити Сребреничана

11.03.2018 Актуелно

 

Додик је на отварању погона „Економик групи“ из Београда за производњу грађевинских конејнера у Поточарима код Сребренице захвалио Србији и инвеститорима, те им пожелио успјех у пословању.

„Желим сваку врсту добра свима који буду радили, инвеститорима, радницима и њиховим породицама, општини Сребреница, Републици Српској, Србији, свим Србима и народима који живе на овим просторима“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је Сребреница била заробљена стеретипом о лошим Србима и само једној доброј страни што је онемогућило развојни искорак који се сада види, што говори о томе колико је изгубљено година и времена.

„Не може нико, па чак ни онај који је највише против и српског и националног и државног интереса и саме Сребренице, било шта лоше да каже за објекат који овдје градимо, о чињеници да овдје сада ради 25 младића, да се планира још више“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је сарадња са Србијом све садржајнија и да сваки дан поприма све веће облике, те да се широм Републике Српске остварују многи пројекти које је одобрила Србија, прије свега њен предсједник Александар Вучић.

Додик је нагласио да Вучић није оклијевао да сваки интерес који је исказала Република Српска пропрати новчаним средствима за изградњу вртића, школа и других објеката, тргова, музеја у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Он је објаснио да је ријеч о општинама у којима су Срби потпуно запостављени од федералних власти и гдје се не види ниједан пројекат које су власти у Федерацији БиХ реализовале, те да су Република Српска и Србија одлучиле да у овој години улажу у Дрвар, Босанско Грахово и у Гламоч и помогну људима који тамо живе.

„То не би могли да урадимо без Србије“, напоменуо је Додик, те додао да се и у политици и у животу ствари мјере према томе шта се оставља иза себе.

Додик је напоменуо да се сјећа Сребренице која није поштивала законе и празнике Републике Српске, није уважавала Србе, која је покушала да пошаље једну другу поруку, али да се данас овдје уважавају припадници свих народа који ту живе.

„Зато сам поносан на локалну власт, људе који данас воде ову општину, поносан сам на Србију која поред својих многих проблема у локалним заједницама одлучила да помогне управо нас овдје“, рекао је Додик, те захвалио Србији, Вучићу и свим људима који су радили на овом пројекту.

Архива