Цвијановић: досадашња сарадња између институција Српске и Свјетске банке конструктивна и добра

20.03.2018 Актуелно

 

Током састанка Цвијановићеве са делегацијом Свјетске банке, коју је предводио регионални потпредсједник за Европу и централну Азију Сирил Милер, истакнути су резултати које је Влада Српске остварила спровођењем реформских мјера.

На састанку је разговарано и о пројектима који се имплементирају у Републици Српској, а односе се на „Жељезнице Републике Српске“, пројекат ДПЛ-а и пројекат подршке запошљавању, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

„Представници Свјетске банке честитали су Влади Српске на успјешно спроведеним пројектима, посебно на данас потписаном пројектном споразуму који се односи на реструктурисање `Жељезница Српске`, којим ће ово предузеће бити финансијски одрживо“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је било ријечи и о могућности наставка програма енергетске ефикасност за који постоји велика заинтересованост, нарочито локалних заједница у Републици Српској.

Представници Свјетске банке представили су регионални транспортни пројекат у који би било укључено шест земаља западног Балкана и којим би се отвориле значајне могућности за унапређење сарадње и на трговинском плану.

Састанку је присуствовао министар финансија Зоран Тегелтија, директор Свјетске банке за земље западног Балкана Линда Ван Гелдер и шеф Канцеларије ове међународне финансијске институције за БиХ и Црну Гору Емануел Салинас.

Архива