Цвијановић – Чубриловић: Политичке одлуке Уставног суда БиХ

13.03.2018 Актуелно

 

Чубриловић је истакао да се из те двије одлуке види да је ријеч о политичком приступу суда и да није поштован правни принцип.
„Надам се да ће Тим за припрему одговора и учешће у одбрани поводом захтјева десет делегата у Вијећу народа за оцјену уставности Закона о Дану Републике направити своје виђење ситуације и упутити га суду и да ће овај пут бити цијењена правна мишљења и аргументација, те да неће бити донесена политичка одлука“, рекао је Чубриловић новинарима.
Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да тема празника, која постаје доминантна на политичкој сцени, није ствар која може допринијети било каквом бољем разумијевању у оквиру БиХ.

„Било би боље да се бавимо темама и питањима којима смо се данас бавили, потписујући важне споразуме који се односе на изградњу важних инфраструктурних пројеката, а то значи и на генерисање одређеног раста кроз ангажовање наше оперативе и услужних дјелатности“, сматра Цвијановићева.

Она је подсјетила да се у БиХ због празника већ водила битка.

„Нажалост, политички приступи су евидентни пред одређеним правосудним институцијама што је трагично, али исто тако како неко нађе начина да атакује на одређене ствари, други налазе начине да их одбране, и тако ће бити и у будућем периоду“, додала је Цвијановићева.

Она је поручила да ће се увијек наћи рјешење за 9. јанаур.

Тим за припрему одговора и учешће у одбрани поводом захтјева десет делегата у Вијећу народа Републике Српске за оцјену уставности Закона о Дану Републике, сутра би требало да на сједници у Бањалуци дефинише одговор, након што сви чланови Тима доставе своје приједлоге и мишљења.

 

Архива