Српска Храм Светог Саве у Београду доживљава као своје исходиште

22.02.2018 Актуелно

 

Додик, који је данас са предсједником Србије Александром Вучићем и министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим присуствовао презентацији мозаика главне куполе Храма Светог Саве, поручио је да се из овог светог мјеста шаље порука јединства и окупљања око највеће вриједности – вјере, као и порука пријатељства за руски народ.

Предсједник Српске је рекао новинарима да сама чињеница да се храм гради протеклих 100 година говори о истрајности српског народа.

„Мислим да смо ушли у годину завршних радова овог светог мјеста који је израз тежње вјерујућег српског народа и наше цркве да се баш ту на мјесту гдје су спаљене мошти Светог Саве изгради овакав храм“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, овој генерацији људи и државника припала је част да почну са завршним радовима на куполи, која је једна од најљепших, а израду мозаика за њу финансирала је Русија.

Он је најавио да ће Република Српска учествовати у одређеним донацијама како би радови на овом храму били довршени у року.

„Република Српске Храм Светог Саве доживљава као своје исходиште, као мјесто које нас окупља и привлачи“, рекао је Додик.

Архива