Радојичић – Петровић: Mеђусобнa промоција у оквиру локалних манифестација

22.02.2018 Актуелно

 

На тај начин Бањалука ће добити свој дан у оквиру „Требињског културног љета“, а Требиње у оквиру неке од бањалучких манифестација, што ће надлежне службе дефинисати накнадно кроз агенду.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је договорена и промоција Требиња и Херцеговине тако што ће у Бањалуци бити отворена „Херцеговачка кућа“ у којој ће се продавати домаћи производи са тог подручја.

„Ријеч је о производима пољопривредних произвођача и многих коопераната из Херцеговине. Очекујемо да ће у наредних 60 дана `Херцеговачка кућа` почети да да ради у Бањалуци“, рекао је Петровић новинарима у Бањалуци након састанка.

Он је оцијенио да је веома важна комуникација између локалних заједница јер заједно могу да допринесу бољем животу сваког грађанина.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је разговор делегација Бањалуке и Требиња о искуствима градских одјељења, јавних установа и предузећа био веома користан.

„Има позитивних искустава из Требиња у областима туризма, развоја пољопривреде и села, промоције и развоја града, урбанизма“, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће градске службе Бањалуке и Требиња наставити сарадњу, као и градске установе и институције.

Архива