Петровић: Мектић не може бити легитимни представник Српске

14.02.2018 Актуелно
 
„Врло је јасно да представници Републике Српске у органима на нивоу БиХ немају легитимитет и да грађани иза њих сигурно не стоје, јер се понашају као бескичмењаци, слушају туђе инструкције, немају свој став и таква политика ће на сљедећим општим изборима бити осуђена“, рекао је Петровић. 
 
Петровић је додао да је примјер такве политике министар безбједности, који „у медијима дјелује као маскота“. 
 
„Морамо да то истрпимо до завршетка изборног процеса и убијеђен сам да ће коалиција која је и сада на републичком нивоу бити у много убједљивијој побједи присутна и у Републици Српској и на нивоу БиХ“, додао је он. 
 
Петровић је поручио да политика, каква се сада слуша од Мектића и других представника опозиције, више неће бити присутна на овим просторима. 
 
Говорећи о припремама за предстојеће изборе, Петровић је нагласио да је 
СНСД најозбиљнија и најорганизованија партија на овом подручју, са више од 2.500 мјесних одбора, са организованим мјесним одборима у свим локалним заједницама у Републици Српској и 18 одбора у Федерацији БиХ. 
 
„Имамо озбиљну намјеру да очврснемо Републику Српску и све поруке предсједника СНСД-а Милорада Додика упућују на то да желимо да Српска има трајно дефинисан статус, да је буде немогуће нападати и у том смислу је врло важна подршка на предстојећим изборима“, рекао је Петровић. 
 
Према његовим ријечима, СНСД на изборима очекује екстремно добре резултате, првенствено захваљујући врло јасној политици, утемељеној на стабилизацији Републике Српске. 
 
„Та политика је утемељена на самосталности институција Српске, на учвршћавању Владе и Народне скупштине и свих других институција, као што су Министарство унутрашњих послова, али и сервис Новинске агенције Републике Српске и РТРС-а, који су нажалост у претходним годинама били најчешћа мета опозиције“, истакао је Петровић.

Архива