Додик и Вучић о инфраструктурним пројектима

02.02.2018 Актуелно

Вучић је навео да ће мост Љубовија-Братунац значајно утицати на побољшање живота и рада житеља овог дијела Подриња, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Двојица предсједника разговарали су о инфраструктурним пројектима од виталне важности за повезивање Србије и Српске и истакли значај реализације ових пројеката са циљем подстицања економског развоја цијелог региона.

Додик и Вучић, заједно са градоначелником Београда Синишом Малим, обишли су радове на изградњи „Београда на води“. Додик је рекао да му је посебно драго што се успјешно обављају сви послови на овом пројекту, истичући да се Република Српска радује сваком новом пројекту у Србији и њеном развоју.

Административни проблеми на страни БиХ у вези са мостом код Братунца

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче да постоје одређени административни проблеми са стране БиХ у вези са отварањем моста Братунац-Љубовија.

„БиХ то спречава, Србија би то завршила“, рекао је Додик у Београду, гдје је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, са којим је присуствовао обиљежавању 40 година рада Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Додик је истакао да је током састанка анализирано оно што је раније договорено и како напредују активности на завршетку моста у Братунцу.

„Обавијестио сам га како се остварују стратешки инфраструктурни пројекти“, рекао је Додик новинарима.

Он је честитао Институту „Дедиње“ јубилеј, додајући да очекује да се успјешна сарадња те институције са Републиком Српском настави.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Додика упознао о разговорима које је у Истанбулу имао са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, те да је позвао Додика да присуствује прослави Дана државности Србије на празник Сретење – 15. фебруара.

Предсједник Србије је нагласио да је било ријечи о реализацији започетих инфраструктурних пројеката и да ће сарадња Српске и Србије бити настављена.

Архива