ДКП мрежа легло непотизма и у функцији је обрачуна са институцијама Српске

18.02.2018 Актуелно

 

„Оно што је проблем са господином Црнатком јесте то да он не управља министарством на чијем челу се налази, нема никакву релацију са осталим институцијама, а требало би да их информише у каквој се позицији налази БиХ. Што се тиче угледа БиХ у иностранству морам рећи да је он веома осиромашен, али то је сад све мањи проблем у односу на неке друге ствари“, рекла је Цвијановићева новинарима у Залужанима код Бањалуке.

Она је оцијенила да су те друге ствари чињеница да је, нажалост, Црнадак своју дипломатско-конзуларну мрежу БиХ, коју је он направио као да је приватног карактера, ставио у функцију обрачунавања са институцијама Српске.

„А поврх тога дипломатско-конзуларна мрежа је легло непотизма, јер се људи искључиво запошљавају по родбинским линијама и нема везе са професионалцима и онима који би свој посао требало да обављају професионално. Примјер је Амбасада БиХ у Канади гдје имате да је за амбасадора постављен син посланика СДС-а у парламенту БиХ /Ненада/ Лалића, затим брат шефа кабинета Црнатка запослен је у тој амбасади као конзуларни радник, а онда је и супруга конзуларног радника, који је рођак шефа кабинета, запослена ту као секретар“, навела је Цвијановићева.

Премијер Српске је истакла да то није једини примјер, јер иначе ПДП тражи себи уточиште у дипломатској и конзуларној мрежи.

Она каже да има посланика у Народној скупштини Републике Српске чије сестре раде у неким мисијама и амбасадама БиХ у иностранству, као што је случај у Београду.

„Али, о том по том, причаћемо ми о овоме још, јер то раде људи који обавјештавају јавност да је власт у Српској та која запошљава своје. Они су за три године мандата успјели да удоме све кога су требали у својој родбини, а поврх тога су за себе направили позиције у иностранству када заврше са изборима“, закључила је Цвијановићева.

Архива