Додик: Подршка РK „Борац“ са 50.000 KМ

23.02.2018 Актуелно

Додик је најавио да ће у мају разговарати са руководством клуба о даљем обезбјеђивању средстава да би овај клуб могао добити улогу фаворита не само у БиХ, већ и у регионалној лиги и да осваја најбоље трофеје.

Он је истакао да РK „Борац“ може бити првак Републике Српске и БиХ, али и да се такмичи на регионалном и европском нивоу само уз подршку шире друштвене заједнице.

„Знам шта значи радити у спортском клубу и веома је тешко организовати прикупљање средстава, али „Борац“ то заслужује“, рекао је Додик, обраћајући се синоћ на донаторској вечери у Бањалуци.

Он је нагласио да овај клуб није просјечан, што најбоље показују генерације које су обиљежиле спортске успјехе „Борца“.

„У тешким временима „Борац“ је опстао, што обавезује друштво у цјелини да се окупи око идеје враћања старе славе овом клубу“, рекао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да Влада подржава спортске раднике и колективе у Српској, те да је познато коју важност РK „Борац“ има за Бањалуку и Републику Српску.

„Желимо да покажемо да смо окупљени око једне добре идеје – помоћи и стабилизовати „Борац“, остварити идеје које су презентоване и које неће значити само добит за овај клуб, него и за Републику Српску“, рекла је Цвијановићева синоћ, обраћајући на донаторској вечери.

Она је истакла да су се многи због успјеха овог клуба осјећали као шампиони и побједници, поносни и да се то не може заборавити.

„То нас обавезује да сви заједно и институције, привредници, грађани и пријатељи спорта радимо да вратимо нашу ђецу у спортске клубове. Посебно очекујем од институција да се покажу у томе да бисмо промовисали спорт као начин живота Српске“, рекла је Цвијановићева.

 

Цвијановић: Влада ће донирати 50.000 КМ

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће Влада подржати донаторско вече за Рукометни клуб /РK/ „Борац“ са 50.000 KМ.

Цвијановићева је нагласила да Влада у континуитету подржава спортске колективе у Српској.

„Опређељење Владе јесте да спорт постане саставни дио живота. Знамо да су се у модерно доба млађе генерације и ђеца упутили на неке друге ствари, али сматрам да је крајње вријеме да се сви врате спорту“, рекла је Цвијановићева новинарима пред почетак донаторске вечери у Бањалуци.

Она је нагласила да је РK „Борац“ обиљежје Бањалуке и да је то клуб који је овај град прославио са много освојених титула.

„Захваљујући рукомету и неким другим спортовима Бањалука живи дух шампиона“, рекла је Цвијановићева.

Kомплетан приход од прикупљених средстава намијењен је трофејном спортском колективу чији је циљ да поново са поносом представља Бањалуку широм Европе.

Донаторској вечери присуствовали су бројни представници политичког, спортског и привредног живота Српске.

Архива