Додик: Hајвећа провокације упућена Србима од завршетка рата до данас

15.02.2018 Актуелно

 

„Ова провокација без преседана само је још један доказ да Република Српска нема шта да тражи у БиХ, која је постала неодржива за српски народ који своју слободу мора тражити у другој форми, а никако у БиХ уколико желимо да избјегнемо увреде, провокације и да живимо без проблема“, рекао је Додик Срни.

Према његовим ријечима, судбина српског народа и Српске је потпуно неизвјесна и тешко одржива у оваквој БиХ јер трпе огромну штету, аткује се на њихову слободу, идентитет, достојанство и одрживост.

„За то смо се мукотрпно изборили и то нећемо дозволити“, категоричан је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да овакве ратнохушкачке поруке из Сарајева које су се данас чуле испред Амбасаде Србије, баш када Србија слави свој Дан државности, јасно говоре ко ремети мир и стабилност у БиХ и региону.

„Све то се дешава у вријеме када је Србија на челу са предсједником Александром Вучићем у више наврата до сада пружала руку помирења са жељом да односи са БиХ буду у духу стабилности, пријатељства и узајамног разумијевања“, напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је закључио да посљедњи догађаји у Сарајеву говоре да Вучићу у политичком Сарајеву нема ко да пружи руку јер тамо очигледно нема искрених заговорника мира, добросусједских односа и стабилности.

 

Архива