Додик: Hемало caм изненађен енормним лажима на мој рачун

06.02.2018 Актуелно

„Кормакова је амбасадор моћне земље која је дала немјерљив допринос на успостављању мира у БиХ и стога сам немало изненађен да је изнијела енормне лажи на мој рачун, оптужујући ме без аргумената да не говорим истину, иако би и сама, у часовима искрености, вјероватно признала да је лобирала за кандидатуру Мирка Шаровића за функцију члана Предсједништва БиХ“, рекао је Додик Срни на питање да прокоментарише став америчке Амбасаде да је Додикова тврдња да САД желе видјети Шаровића на функцији српског члана Предсједништва БиХ „неоснована и лажна“.

Предсједник Српске је нагласио да разумије Кормакову, јер би њено признање значило признање грубог мјешања у унутрашње ствари државне заједнице, пошто је покушала да флагрантно врши притисак и утицај на кандидовање за предстојеће изборе у БиХ.

„Цијела истина је да је госпођа Кормак уском кругу саопштила и свог фаворита за предсједника Републике Српске. Али, о томе други пут. Таква ароганција није дозвољена нигдје па ни код нас, без обзира на било чију моћ“, истакао је Додик.

Он је нагласио да би амбасадор Морин Кормак морала да зна да мијешање у унутрашње послове једне земље не доприноси њеном напретку, већ је само дестабилизује.

Архива