Додик: Cретење je празник и Српској

15.02.2018 Актуелно

Додик је нагласио да одликовање Вучићу представља израз поштовања за оно што је учинио за Републику Српску, за разумијевање услова у којим Српска постоји, за самопрегоран рад као премијера и предсједника Србије да се односи побољшају и ријеше многа питања за обичне људе у многим областима, попут школства, здравства…

„Република Српска цијени Ваш допринос томе да је наша сарадња данас најбоља и видљива је на многим пројектима који су реализовани, али је важније рећи да највише значи она добродошлица коју овдје осјећамо и подршка Дејтонском мировном споразуму и политици Србије према БиХ“, рекао је Додик додјељујући орден Вучићу у Београду.

Вучић је захвалио на Ордену Републике Српске на огрлици, истакавши да је то за њега велика част, али и обавеза и одговорност, те изразио наду да ће оправдати величанствено признање које му је додијељено и да се Српска никада неће покајати због тога.

Он је поручио да ће дати све од себа да помогне Републици Српској на сваки начин и у људском смислу, а у складу са Дејтонским мировним споразумом.

„Прихватио сам орден зато што знам да много тога морамо да учинимо и за наш народ у Републици Српској“, рекао је Вучић.

Он је подсјетио на да су односи Српске и Србије одлични, истакавши да још много тога може да се направи у свим сферама живота – економије, образовања, здраства…

„Поносан сам на однос који ни на који начин не угрожава ни БиХ, ни било кога другог у региону. Поносан сам на однос људи. То је однос Српске и Србије у ком нема никакве трзавице, нити љубоморе, нити сукоба и свађа, као што је то увијек било међу Србима“, додао је Вучић.

Архива