Честитке поводом 51 године постојања Радија Републике Српске

02.02.2018 Актуелно

„Захваљујући професионалном извјештавању и разноврсном програмском садржају Радио Републике Српске остао је незаобилазан извор информисања наше јавности“, навео је Додик у честитки.

Додик је изразио увјерење да ће овај медиј и у наредном периоду наставити са стабилним пословањем и процесом модернизације, у складу са највишим технолошким стандардима, што ће омогућити даљи развој Радија Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је уредништву, новинарима и свим запосленима у Радију Републике Српске 51 годину од оснивања ове медијске куће.

„Поштујући високе стандарде професионалног радијског новинарства, више од пет деценија доприносите објективном информисању, а ваша извјештавања о политичким, културним и спортским догађањима, од немјерљивог су значаја за друштво у цјелини“, поручила је Цвијановићева у честитки.

Она је изразила наду да ће запослени у Радију Републике Српске и у наредним годинама биљежити професионалне успјехе и наставити да на медијско небо Српске доносе брзе, тачне и актуелне информације.

Сигнал Радио Бањалуке емитован је 2. фебруара 1967. године и по снази предајника и значају програма био је друга радио-станица у тадашњој БиХ.

Данас овај радио емитује програм 24 часа, покривајући сигналом цијелу територију Српске и извјештавајући свакодневно о свим важнијим догађајима широм Српске, БиХ и региона.

 

Архива