Цвијановићева у Вашингтону афирмише интересе Српске

10.02.2018 Актуелно
Кошарац је истакао да Република Српска жели и има шта да покаже с обзиром на чињеницу да води политику мира и стабилизације, као и интеграције према ЕУ, да афирмише свој политички положај на сваком могућем међународном скупу, а један од таквих је и Молитвени доручак. 
 
Према његовим ријечима, Цвијановићева не присуствује Молитвеном доручку први пут, већ седми или осми, у различитим улогама. 
 
„Негацију значаја присутности Цвијановићеве на традиционалном Молитвеном доручку жели да произведе дио опозиционих медија у Српској и дио сарајевских медија с обзиром на то да се таква иформација и однос према напорима Српске, да буде видљива на међународној политичкој сцени, креирао у дијелу политичке јавне сцене бошњачких политичких организација, те једне амбасаде“, сматра Кошарац. 
 
Он је истакао да је понашање амбасадора БиХ у САД у Вашингтону Хариса Хрле аномалија која је присутна у дипломатско-конзуларним мрежама. 
 
„Према сазнањима којима ми располажемо, нећемо заборавити чињеницу да је Хрле радио за муслиманску обавјештајну службу /АИД/, која према нашим процјенама и због оваквог односа /министра безбједности у Савјету министара Драгана/ Мектића и сличних, и даље доживљава своју афирмацију у обавјештајно-безбједносној заједници у БиХ“, рекао је Кошарац новинарима.

Архива