Цвијановић: Стварање модерног центра олакшаће функционисање МУП-а Српске

18.02.2018 Актуелно

 

„Овдје ће бити смјештен велики број људи који су данас размјештени на велики број локација по Бањалуци и то ће допринијети организованијем функционисању. И задовољство нам је што ће се Српска моћи похвалити једним оваквим модерним центром“, рекла је Цвијановићева новинарима након обиласка Центра у Залужанима код Бањалуке.

Она је додала да радови на реконструкцији и изградњи Центра теку предвиђеном динамиком, а дио радова који је у заостатку биће окончан након завршетка процедуре у Канцеларији за жалбе.

Премијер Српске је оцијенила као вјештачки испродуковану причу о томе да ли су Српска и њене структуре „полигон за размирице на глобалном плану“, која долази од дјела међународне заједнице и опозиције који настоје да Српску укаљају гдје је год то могуће и настоје да јој додају одређене атрибуте које она нема.

„Република Српска је свјесна себе и свог постојања и она није дио никаквих глобалних размирица, нити има потенцијала да то буде“, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, евидентно је да сви они који су овдје направили бројне промашаје, настоје да те своје промашаје правдају приписујући Српској оно што она није.

Цвијановићева је у том контексту навела да је створена општа хистерија, али да остаје опредјељење Владе да се и даље ради на опремању МУП-а Српске.

„То су наше редовне снаге и полиција је једна од најорганизованијих у регији. Задовољни смо чињеницом да је учествовала у бројним операцијама и акцијама са врло кредибилним међународним факторима и са истока и са запада“, рекла је Цвијановићева.

Архива