Цвијановић: Истина је много забољела Црнатка

19.02.2018 Актуелно

 

„Сав његов досадашњи рад на позицији министра иностраних послова био је усмјерен против Републике Српске. Треба ли понављати како је од нове аустријске Владе тражено да спријечи једног свог члана да дође у Бањалуку на обиљежавање Дана Републике, или како се Црнадак на једном међународном догађају обрушио на Бањалуку и Републику Српску, умјесто да је радио на њиховој промоцији, или како је у Бриселу на састанку који је трајао једва тридесетак минута успио чак седамнаест пута да помене и оптужи предсједника Милорада Додика и институције Републике Српске за све што му је пало на памет“, истакла је Цвијановићева.

„О томе да је имао луду срећу да буде министар, а да његова партија нема ни једног посланика дало би се разговарати, али то је тема за неку другу прилику. Додуше, што се тиче његовог министровања, треба бити поштен и рећи да он није једини промашај који се задесио на тој позицији, али проблем је што овај промашај, који ту функцију обавља задње три године и зове се Игор Црнадак, долази из Републике Српске“, рекла је Цвијановићева.

Коментаришући изјаву Црнатка да је срамота да предсједник Владе Српске говори о непотизму, Цвијановићева је рекла Срни да су „Министарство иностраних послова БиХ и дипломатско-конзуларна мрежа легло непотизма, уточиште за родбину функционера Савеза за промјене“.

„Једни су именовали дјецу за амбасадоре, други позапошљавали браћу, сестре и снахе по амбасадама, трећи по министарству, а четврти, као садашањи функционери, настоје себи резервисати мјеста на која ће се склонити прије имплементације изборних резултата“, навела је Цвијановићева.

Она је рекла да „успут, мора обавијестити Црнатка да нико у њеној породици није радио у Урбанистичком заводу Републике Српске“, како то он тврди.

Архива