Ћорић: Мектић је посљедња особа која може да прича о патриотизму и поштењу

16.02.2018 Актуелно

 

„Мектић је особа која годинама обавља веома значајне функције у БиХ, упркос томе што му је један од првих услова за обављање једне такве позиције школска спрема која је у његовом случају веома дискутабилна“, рекао је Ћорић Срни.

Он је подсјетио да је чак и са Правног факултета у Загребу потврђено да Драган Мектић никада није студирао на тој високообразовној установи.

„Министар безбједности у БиХ има потпуно нелегалну диплому коју је, како су медији пренијели позивајући се на званичне информације, издао Образовни центар хрватске полиције и са њом је и ушао у државну управу. Осим спорне дипломе, Мектић, који се јавности представља као велики борац у борби против криминала, има иза себе и сумњиве пројекте попут изградње нове зграде Службе за послове са странцима, многе сумњивих тендере, а један од њих је и онај који се односи на намјештање послова штампања пасоша за грађане БиХ“, нагласио је Ћорић.

Он је рекао да сви ти предмети стоје негдје у ладицама СИПА и Тужилаштва БиХ, а у знак захвалности „Мектић мора да напада институције у Српској и износи разне неистине о наводном криминалу и наводним паравојним формацијама, док му криминал у ФБиХ и на нивоу БиХ, вехабијске заједнице и кампови, а посебно преношење надлежности са Српске не сметају, напротив – у томе врло радо учествује“.

„Његова изјава да се у Сребреници догодио геноцид је још једна потврда његове издајничке политике коју води под патронатом Бакира Изетбеговића, Шефика Џаферовића, Шемсудина Мехмедовића… Његово свакодневно правдање да није рекао оно што је рекао и што смо сви чули је само доказ више какву политику води СДС и његов кадар у Сарајеву. То је политика подаништва и кукавичлука, коју српски народ до сада није видио“, закључио је Ћорић.

Архива