Шпирић: За СНСД постоји само један списак – бирачки

22.01.2018 Актуелно

Шпирић је нагласио да „за СНСД постоје двије стране – патриотска и издајничка“, упитавши „да ли се издајници плаше бирача и бирачког списка“.

„Спискове прави сам СДС јер скоро четири године редају промашаје један за другим, а на њихов списак издаје печат ће ставити Срби на изборима у октобру 2018. године“, рекао је Шпирић Срни коментаришући тврдњу предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да има сазнања да се у Републици Српској праве, како каже, одређени спискови неподобних Срба.

Шпирић је навео да би се „могао направити списак СДС-ових издаја“ – од предаје руководећих мјеста у институцијама БиХ другим народима, изостављања Срба у комисијама гдје је то законска обавеза, тајних сједница Савјета министара и лажних механизама координације, противзаконитог финансирања сарајевских институција културе, подривања финансијске и политичке стабилности Српске, инкриминације институција и истакнутих појединаца из Српске…

Он је поручио СДС-у да не треба да се плаши, јер није манир СНСД-а да прави спискове подобних и неподобних.

„Добро је познато јавности у Репблици Српској ко је мајстор спискова и да због њих многи Срби нису ни до данас на слободи. Остаће у историји записано највеће српско бешчашће – спсикови за Сребреницу, под покровитељством тадашњег предсједника СДС-а и Вукотиног шефа на основу којих је хиљаде српских имена и породица до данас прогањано“, рекао је Шпирић.

Он је закључио да није снага СНСД-а у списковима, већ у одлучности да сачува позиције Републике Српске, нити је снага лидера СНСД-а Милорада Додика у таквим писањима него у аргментима и непобитним одлукама.

Архива