Владе Српске опредијељена да подржи ЕЈОФ

16.01.2018 Актуелно
„Наша опредијељеност да подржимо овај пројекат постоји већ годинама. Отклонили смо дилеме у вези са организовањем и функционисањем, као и шта је потребно урадити на овом плану. Влада Републике Српске урадиће инфраструктурни дио пројекта и издвојиће 2,5 милиона КМ“, рекла је Цвијановићева синоћ новинарима. 
 
Она је нагласила да је сигурна да ће бити додатних инфраструктурних интервенција како би се Источно Сарајево припремило адекватно, не само за ово такмичење, него и за боравак и све друго што прати овако значајне манифестације. 
 
„Радићемо заједно овдје и са градским властима и са свим нашим начелницима на овим просторима. Задовољство је што идемо у добром правцу и што ће то бити капацитети који ће остати на кориштење Републици Српској“, поручила је премијер Српске. 
 
Према њеним ријечима, приоритет Владе Републике Српске јесте да улаже у подручје Источног Сарајева, али да оно што уложи треба да остане и да има употребну вриједност за Републику Српску. 
 
„То није нешто што ће трајати дан или два, него је ријеч о трајној инфраструктури“, истакла је Цвијановићева. 
 
Она је најавила да ће Влада Српске на овом подручју подржати још неколико пројеката који се односе на енергетску ефикасност, што подразумијева удруживање и међународних средстава потребних за локалне заједнице. 
 
„Биће још много акција на подручју Источног Сарајева“, најавила је премијер Српске. 
 
Она је захвалила градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу који је иницирао овај састанак и додала да сада на Влади Републике Српске остаје да верификује одређена питања. 
 
Цвијановићева је синоћ у Источном Сарајеву разговарала са представницима локалних заједница са подручја овог града и Олимпијског центра „Јахорина“ о предстојећим активностима поводом организовања Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ/ 2019. године. 
 
Састанку су присуствовали и министар финансија Зоран Тегелтија, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић и министар трговине и туризма Предраг Глухаковић

Архива