Српска обиљежила Дан Републике – показано суштинско јединство

10.01.2018 Актуелно

Прослава Дана Републике показала је да Српска има пријатеље као што су Србија, Русија или нове аустријске власти, са којима ће и у будућности развијати добре односе, поручио је предсједник Милорад Додик. Било је, међутим, и оних који су оспоравали прославу, покушавајући да се мијешају у унутрашња питања.

„Веома смо добро пописали све оне који су овдје били јуче и који су нам честитали Дан Републике. Немамо намјеру да учествујемо на било којој церемонији држава, чији амбасадори у БиХ нису били овдје. То је непристојно и није дипломатски“, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Обиљежавање празника протекло је достојанствено, а са свечаности су послате поруке мира и жеље за сарадњом, оцијенио је и предсједник Парламента Српске.

„Република Српска је нешто што је најдраже за српски народ, а 9.јануар се обележава као Дан Републике, чијим настанком је српском народу обезбеђен опстанак на овим просторима“, истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Oко 700 полицијаца било је ангажовано на обезбјеђењу прославе, а око 500 припадника МУП-а учествовало је у свечаном дефилеу – посао су обавили беспријекорно, наводено је у честитки Синдиката радника унутрашњих послова. Представљене су и нове, свечане униформе почасног вода, а то је само увод у ново опремање полиције у овој години, рекао је ресорни министар Драган Лукач.

„Сљедеће године биће нас још више, а биће приказани, што се тиче МУП-а, и нови садржаји“, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Они који су стварали Републику Српску сматрају да је она данас јача него икада, и политички и економски.

Архива