Кошарац: Опозиција појачава притисак свјесна да губи изборе

13.01.2018 Актуелно

„Како другачије објаснити јаук Здравка Крсмановића међународној заједници да се пооштре санкције предсједнику /Српске Милораду/ Додику због застоја које праве други, ако не његовом спознајом да Додика могу само физички уклонити“, истакао је Кошарац.

Он је у изјави Срни нагласио да је и „јучерашње пласирање лажне информације о формирању некаквих паравојних структура од предсједника Републике Српске само једна у низу изречених и опасних лажи на рачун Републике Српске и њених функционера у посљедње вријеме“.

„Како је могуће да су предсједник Додик и Република Српска стална мета поменутих медија ако се зна да у ФБиХ и у заједничким институцијама БиХ нема чак ни скупштинске већине, да не постоји договор ни по једном важном питању и да је на сцени парализа институција, и што је још горе, да се односи Хрвата и Бошњака данас могу поредити само са њиховим односом из времена рата када су били на супротним странама“, рекао је Кошарац.

Он је упитао како је онда могуће да се Република Српска пласира као лоша вијест када су у Српској на вријеме усвојени сви најважнији документи, када је Српска испунила све што је ЕУ тражила да се испуни на европском путу и када је испунила све услове из арнажмана са ММФ?

„Све то може се објаснити резултатима истраживања јавног мњења о предстојећим октобарским изборима, а који су поражавајући за опозицију у Републици Српској и њихове менторе“, закључио је Кошарац. 

Архива