Кошарац: Бесмислени Крсмановићеви медијски иступи

15.01.2018 Актуелно

 

„С Крсмановићем не вриједи полемисати, нити има било каквог смисла коментарисати изјаве које граниче са здравим разумом. То је лик којег његов шеф /Драган/ Чавић и други ситни играчи из такозваног Савеза за промјене, као и сарајевска политичка чаршија, напуне лажним информацијама и напушу као пробни балон који треба да пукне у медијима у одређеном тренутку“, рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио на то да је „Крсмановићева функција да изговори оно што његови шефови из такозваног Савеза за промјене мисле, а немају храбрости да саопште јавности“.

„Сви они знају да предсједника Додика и СНСД не могу побиједити на изборима. Зато се у посљедњих неколико седмица служе методама специјалног рата, пласирајући лажне вијести у медијима против предсједника и свих других институција Републике Српске и призивајући и тајно и јавно међународну интервенцију, која би им омогућила да дођу на власт насилним и недемократским методама. То се неће десити“, рекао је Кошарац.

Он је додао да „водеће државе Европске уније знају да су погријешиле када су прије три године на власт у Сарајеву довеле странке из такозваног Савеза за промјене, које данас, заједно са Бакиром Изетбеговићем и СДА, чине пропалу и нефункционалну коалицију, која ништа не може да уради“.

„Брисел неће понављати своје грешке зато што су предсједник Српске Милорад Додик и Влада Републике Српске у овом тренутку једини озбиљни саговорници партнерима из Европске уније. Република Српска и њене институције функционишу и једине у БиХ испуњавају преузете обавезе из Европске агенде и тако ће бити све док званичници Европске уније уважавају наш став да Република Српска треба да буде видљива у процесу европских интеграција“, закључио је Кошарац.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић позвао је раније на увођење додатних санкција предсједнику Републике Српске, уз интервенције и високог представика.

Према његовим ријечима, рјешење за кризу у БиХ је европски пут без компромиса а на том путу потребно је више јачати надлежности локалних заједница, истовремено смањујући надлежности ентитета.

Архива