Писмо предсједника Додика грађанима Мјесне заједнице Кравица

26.01.2018 Актуелно

Писмо у цјелости:
Поштовани грађани МЗ Кравица, драга браћо и сестре,

имам огромно поштовање према вама који данас живите у МЗ Кравица, а са најдубљим осјећајем и поштовања и пијетета према жртвама, примио сам ваш позив за скуп који организујете. На моју велику жалост нећу бити у прилици да се одазовем због раније планираног путовања, али никада немојте сумњати у подршку институција Републике Српске.

Ваш страдалнички крај, ваша Кравица, ваше и наше Подриње увијек ће имати безусловну подршку Српске. Република Српска је трајно опредјељена за расвјетљавање свих злочина који су почињени у вашем крају над српским народом. Нажалост, нико до сада није одговарао и то је један од разлога што Српска нема повјерење у правосуђе БиХ.

Сјећање на наше сународнике којих више нема је болно, а исто тако је болно присјећати се покоља извршених на Божић 1993. године и покоља из Другог свјетског рата. Али неопходно је да се сјећамо и да никад не заборавимо.

Имаћете подршку институција Републике Српске у свим пројектима које будете реализовали у МЗ Кравица али и у цијелој регији. Учествоваћемо заједно са вама у обнови постојећег спомен обиљежја палим јунацима и грађанима у одбрамбено-отаџбинском рату и подржати сваку Вашу будућу иницијативу која има за циљ добробит народа у Кравици и регији.

С поштовањем, предсједник Републике Српске, Милорад Додик

Архива