На састанцима у Сарајеву никада нема заставе Републике Српске

16.01.2018 Актуелно

„Не знам зашто је то питање проблематизовано јер је то Административни центар Владе Републике Српске са својим обиљежјима, како је то одувијек било, а исто је и у Бањалуци“, рекла је Цвијановићева новинарима испред Саборног храма у Сарајеву.

На питање новинара да прокоментарише писање појединих медија да су предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и премијер ФБиХ Фадил Новалић присуствовали састанку у Источном Сарајеву на којем није била истакнута застава БиХ, Цвијановићева је рекла да када долази она на састанке у федерално Сарајево никада нема заставе Републике Српске.

„Поставило се питање зашто су бошњачки функционери присуствовали састанку на којем су била само обиљежја Републике Српске. Па и ја сам у Сарајеву на састанцима и никад се нису потрудили да ставе заставу Републике Српске, а мене нико у Српској никада није питао зашто је то тако“, истакла је предсједник Владе Српске.

Она је навела да је најважнија порука са састанка у Источном Сарајеву да су „рашчистили све у оквиру одговора који треба да се пошаљу Европској комисији, те да су остала нека мања техничка усаглашавања која ће постићи у наредна два дана.

„Треба да што прије пошаљемо одговоре на упитник да би се могао покренути процес који слиједи након слања, а који је дуготрајан“, нагласила је Цвијановићева, додавши да је то најважнија ствар и порука са састанка са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем и премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем.

Архива