Напади на Српску – услов који је опозицији поставио Изетбеговић

27.01.2018 Актуелно

Петровић сматра да је дио те политике и Младен Иванић који је изабран за члана Предсједништва БиХ захваљујући гласовима Бошњака, што су више пута потврђивали Недим Чивић, Адмир Чавка, Садик Ахметовић.

Генерални секретар СНСД-а је рекао да је „посебну бошњачку подршку Иванић добио у Подрињу, јер је Насер Орић тако наредио“, саопштено је из СНСД-а.

„СДС, ПДП и НДП су могли спријечити Бакирово управљање Уставним судом БиХ који је прегласавањем доносио одлуке о укидању 9. јануара и забрањивао референдум о Дану Републике Српске. Нису хтјели ни смјели да се повуку из орагана на нивоу БиХ што је од њих тражио Милорад Додик као предсједник Републике. Чак су рекли Бакиру Изетбеговићу да им не пада на памет да то ураде и напусте коалицију са СДА, што је Бакир потврдио турској агенцији ‘Анадолија’. Као доказ подаништва Вукота Говедарица је јавно хвалио Бакира Изетбеговића као политичара будућности“, истакао је Петровић.

Он је оцијенио да „руководство СДС-а и такозвани савез за промјене нису само срамота тих странака и њихових бирача, већ су срамота и за Републику Српску“.

Архива