Изетбеговић поново покушава да се представи као представник БиХ

29.01.2018 Актуелно

Напомињући да на састанак не одлази предсједавајући Предсједништва БиХ, већ само члан, Додик је рекао да такав преседан долази од оних који упорно настоје да се прикажу као бранитељи БиХ, а, у ствари, на тај начин се урушава суштина институција БиХ и њено постојање.

„Колико сам разумио, то није одлука Предсједништва БиХ, него је одлука Изетбеговића, евентуално Ердогана. Такође, то није ни Вучићева одлука, нити је он могао о томе да одлучује ни о формату састанка, ни о учесницима, јер је и он сам позван на тај састанак и налази се у посјети Турској“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је нагласио да Република Српска има пуно повјерење у предсједника Вучића и у његово учешће на том састанку, али овдје је ријеч о БиХ и ономе ко њу представља.

Он је констатовао да се Турска драматично мијеша у БиХ директном подршком Бошњацима путем Савјета за имплементацију мира и на остале начине.

Додик је нагласио да Република Српска има одличне односе са Србијом.

Одговарајући на питање да ли ће се одазвати позиву лидера највећег руског мото-клуба „Ноћни вукови“ Александра Залдостанова да присуствује бајк-шоуу који ће у августу бити одржан у Севастопољу, Додик је рекао да није упознат да је добио позив.

Архива