Додик: Знам ко стоји иза захтјева за мојe хапшење

23.01.2018 Актуелно

Додик је истакао да је предсједник Србије Александар Вучић потпуно у праву када је рекао да је Србији из Сарајева, прије годину дана, упућен званичан захтјев за његово хапшење, као и да такав захтјев постоји.

„Имао сам неке информације о томе које су прије свега из оквира Сарајева, знао сам да су одатле послати ти захтјеви. Распитивао сам се и добио информације од неких људи да постоји такво нешто“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Додик је истакао да су то све креирали они Срби који су отишли у заједничке институције и додао да је упитно, пошто су фабриковали неколико лажних прича, зашто су нешто тражили од Србије када је он на располагању.

„Они који тамо сједе, састају се свако вече и креирају било шта против Републике Српске, сад је актуелна та лажна прича о паравојним формацијама“, навео је Додик и додао да је раније била прича у вези са некретнином у Београду.

Одговарајући на питање да ли је икада са Вучићем разговара о томе, Додик је рекао да са Вучићем разговара о међусобним односима. „Он је био ту када сам добио ту информацију тако да и он то зна све“, појаснио је Додик.

Он је истакао да је захвалан Вучићу што је учинио јавним те информације.

„Није било моје да говорим о томе јер ја то знам годину дана. Проблем је ево годину дана, шта сте радили прије годину дана, шта сте лагали годину дана, како вас није срамота да лажете? Зашто нешто не урадите“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, њих је „ухватила нервоза“ пред изборе јер све анкете у овом моменту говоре да кандидат СНСД-а за мјесто члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске добија више од 53 одсто гласова.

„Анкете говоре да СНСД има 42 одсто подршке у просјеку, да у добојској регији има 37, да у бијељинској 38 одсто, у Бањалуци има исто толико, да у другим дијеловима имамо значајну подршку, између 37 и 42 одсто. То је наш старт. Њихов старт је нула, посвађани, никакви, од њихових партија се направило 20 партија и онда немају шта друго него да лажу“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је истакао да зна да је један министар у Савјету министара звао аустријску Владу да не дозволи да неко од њихових званичника дође на обиљежавање Дана Републике у Бањалуци, а да је било припремљено.

„Како их није срамота? Нека се јави тај да није, па ћу му ја објаснити како јесте и гдје јесте и кога је звао. То је једна субверзивна, издајничка активност неколико њих из Савеза за промјене који сједе тамо у Савјету министара и органима БиХ која не престаје. Шта је Вучић јуче рекао, рекао је истину. Шта они говоре, правдају се. У чему је проблем?“, упитао је Додик.

Одговарајући на питање о томе да је министар безбједности БиХ Драган Мектић данас демантовао Вучића, Додик је рекао да неће ништа да говори о Мектићу и да је то понижење, а да ће јавност најбоље знати.

Додик је рекао да политички може да прихвати атак на њега, али да не може да прихвати да је „атак на породицу до те мјере да изгуби сваку врсту смисла“.

„Невјероватно, мој син иде кроз град, иде неко испред, види се да он иде сасвим другим путем, да он везе нема с тим и они то усликају и кажу `он је близак некима и друго`. Трага се да се спекулише и то је лоше“, истакао је Додик.

Архива