CзП тражио моје привођење од Србије и других земаља

24.01.2018 Актуелно

„Од Србије, односно њених безбједносних институција то су тражили прије годину дана. Да апсурд буде већи, није Србија једина земља од које су они /Савез за промјене/ то тражили“, рекао је Додик за „Глас Српске“.

Поводом истраге коју је против њега неколико година водило Тужилаштво БиХ о кредиту који му је Павловић банка одобрила за куповину виле у Београду, али никада нису саопштени њени резултати, нити је подигнута било каква оптужница, Додик је навео да је ријеч о гнусним лажима и безакоњу, што потврђује чињеница да су спроводили истрагу у вези са куповином виле и Павловић банком.

„Све је вјештачио вјештак из Тузле, а како нису били задовољни тим вјештачењем, наложили су да то ради вјештак из Сарајева. Таква врста гнусних лажи је кратког даха, али ваља све то издржати. Њихове намјере су провидне и доказују да су спремни свим да се служе зарад остваривања својих циљева“, нагласио је Додик.

Он је рекао да очекује ниске ударце и салву лажи, и да ће то бити нарочито изражено када се захукта предизборна кампања, те истакао да је народ „прочитао“ странке које су окупљене у Савезу за промјене чији кредибилитет пада из дана у дан.

„Ја им ту не могу помоћи. Нека се даве у властитом блату јер су сами изабрали тај пут. Умјесто да заједно радимо на јачању Српске, очито је да они на другим адресама траже саговорнике и на све начине настоје заобићи институције Српске и њене званичнике и да им наштете“, рекао је Додик.

Он сматра срамотним то што Савезу за промјене смета одлична сарадња Републике Српске са Србијом која се огледа у бројним заједничким пројектима којих ће бити још више, будући да ће се сарадња и даље развијати.

„Избори ће показати ко штити интересе Српске, а ко их урушава. Знам да ће насртаја и подвала бити још, али на њих сам навикао и свијетла образа могу изаћи пред народ у сваком дијелу Српске и Србије. За њих нисам сигуран, али то је њихов проблем“, рекао је Додик.

Архива