Цвијановић: Опозиција се обрачунава са грађанима и институцијама Српске

26.01.2018 Актуелно

„Наше различитости и разлике у политикама толико су јасне да их не треба објашњавати“, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је навела да су људи који су на власти у Републици Српској, СНСД са својим коалиционим партнерима, превасходно усмјерени на јачање Српске и стварање нормалне, радне, објективне, кооперативне атмосфере у БиХ.

„Ми сматрамо да се зна ко шта треба да ради у складу са Уставом, у складу са својим надлежностима, да не треба да отимамо једни другима ствари као што је то до сада био случај“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да позиција партија које су у Републици Српској опозиција, а на власти су у Сарајеву, јесте „сасвим другачија теза“, а то је јачање институција БиХ на начин да се обрачунавају са грађанима и институцијама Српске.

„Тај концепт је осуђен на пропаст јер не може да `пије воде`. Несналажење у политици и слање порука какве они шаљу, показују да они нису у стању да управљају ниједним процесом. Они су у стању, и то су показали, само да добро и јако мрзе и да се свете грађанима и институцијама Српске, само зато што нису побиједили на изборима“, каже Цвијановићева.

Предсједник Владе сматра да су у Савезу за промјене „тотално дезоријентисани“.

„Плакање, смијање, ругање, измишљање, вођење неких имагинарних ратова са свима, са нашим предсједником, предсједником Србије. То је апсолутно немогућа ситуација“, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је навела да су „они звиждали, чупали микрофоне, причали, хтјели да шаторују по цестама и парковима“.

„У финишу чекања да се уђе у изборни процес и одржавање избора, они знају да су велики губитници. Призивати међународну заједницу да интервенише, да санкционише некога на политичкој сцени, већ показује колико сте ви девастирани“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да „та силна имагинација и продукција неких лажних информација и вијести“ показује да су они свјесни колико њихова политика „стоји на стакленим ногама“.

Архива