Пријем поводом Дана Републике Српске

28.12.2017 Актуелно

Додик је навео да Република Српска поново слави рођендан, иако је било покушаја њеног оспоравања.

„Не можете забранити љубав и осјећај припадности отаџбини никаквим декретом или силом и ми доказујемо да је то тако“, нагласио је Додик на пријему поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике за спортисте, студенте, награђене ученике, делегације културних и научних радника и представнике издавача из Републике Српске, те делегацију Савеза националних мањина Републике Српске.

Додик је поручио да му је циљ очување интегритета у свим секторима друштва.

„Као држава и друштво одговорни смо да препознамо индивидуалне напоре и достигнућа враћајући вриједности које су потребне да афирмишу напоре и посебност у сваком погледу, јер на тај начин највише повезујемо Републику Српску са оним што јесмо и желимо да будемо“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је захвалио спортистима, студентима, награђеним ученицима труду и пожелио им све најбоље. „Самим тим што сте данас овдје значи да сте препознати као најбољи у свом домену“, нагласио је Додик.

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је да је знање развојна шанса Републике Српске.

„То је енергија коју треба ослободити и ми треба да постигнемо резултате који ће обезбиједити толерантно партнерство засновано на знању. У свијету можемо бити много већи и бољи“, сматра Комић.

Архива