Млади показујy да СНСД и Српска имаjy будућност

24.12.2017 Актуелно

Додик је истакао да данашњи и некадашњи чланови ове организације чине више од половине чланства СНСД-а.

„Када смо донијели одлуку о оснивању 1997. године СНСД није била политичка партија која је имала значајан утицај. Управо организацијом младих, жена и читавим СНСД-ом успјели смо да све ове године обиљежимо значајним успјесима и да очувамо пажњу и младих и јавности на СНСД-у“, рекао је Додик новинарима прије почетка манифестације поводом обиљежавања 20 година постојања организације Младих социјалдемократа.

Он је додао да манифестацији присуствују и сви бивши предсједници те организације, те да то показује континуитет и оно са чиме се СНСД поноси, а то је јединство, истрајност и посвећеност идејама, за које се СНСД бори.

„Основна наша идеја јесте Република Српска и ми желимо прије свега ангажовањем младих да је што бољу оставимо њима. У том погледу често чујем да вријеме тек треба доћи за младе људе, међутим, мислим да је вријеме управо сада да се боре за оно што долази сутра“, поручио је Додик.

Он је припадницима Младих социјалдемократа, који су то били икада, честитао за активности које су спровели, те истакао да је поносан на ту организацију.

Коментаришући најаве опозиције да ће врло брзо имати кандидате и програме за наредне изборе, Додик је рекао да их подржава у томе, те да не жели да се на данашњи дан, када је дошао да обиљежи 20 година Младих социјалдемократа, бави опозицијом и да ће се тиме бавити на изборима.

Упитан да прокоментарише изјаву лидера ПДП-а Бранислава Бореновића да је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић фаворит за било који ниво власти да се кандидује и да би посебно волио да побједи Додика, лидер СНСД-а је рекао да је савим логично да Бореновићев фаворит буде Иванић, али да његов није.

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић истакао је значај обиљежавања 20 година постојања ове организације, која броји 26.000 чланова, јер су бројни млади људи уградили свој труд и вријеме у њену изградњу.

„Од оснивања до данас више од 100.000 људи је учествовало у изградњи куће Младих социјалдемократа. Ми смо прва организација која се бринула о питањима студената, ђака, те младих брачних парова и младих који живе на селу“, рекао је Шулић.

Он је навео да ће ова организација наставити даље да ради и да гради кућу, коју су 1997. године почеле да граде прве генерације.

Манифестацији у Спортској дворани „Лакташи“ присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Никола Шпирић, главни секретар странке Лука Петровић, те Драган Богданић, Јасмин Комић, Игор Радојичић, Ранко Шкрбић и други функционери и чанови странке.

Архива