Тегелтија и Дрљача потписали угвор за реконструкцију двије школе

05.12.2017 Актуелно

 

„Ово су средства која је донирала Влада Србије, а Влада Српске задужена је за спровођење пројеката“, рекао је Тегелтија новинарима у Новом Граду.

Он је навео да је ово први пут да Влада Србије директно инвестира средства у одређене локалне заједнице којима је препуштено да саме бирају пројекте који су у том тренутку приоритетни.

„За општине Нови Град и Костајница то су мала средства и постоји неколико таквих пројеката. Међутим, било је и већих, највећи је подразумијевао милион КМ за Источно Ново Сарајево, 750.000 евра за Власеницу, 600.000 евра за Зворник и два пројекта по 500.000 евра. У неким сљедећим пројектима, надамо се да ће локалне заједнице које су сада имале мање пројекте, добити већи дио средстава“, истакао је Тегелтија.

Он је нагласио да након прве интервенције Владе Србије, ако пројекти буду добро спроведени /пројекти у Српској и Федерацији БиХ/, то ће бити порука владама Србије и Републике Српске да се интервенише са значајнијим средствима.

„Већ је било најава да су спремни /Србија/ да инвестирају додатна средства, а ми сматрамо да би те донације, ако буду обједињене са средствима Владе Српске, могле да буду искориштене за више значајних пројеката“, каже Тегелтија.

Он је додао да је са начелником Новог Града разговарао и о реализацији других пројеката у овој локалној заједници.

„Влада Српске ће и у 2018. години подржати пројекте у Новом Граду, као и претходних година, јер је општина била способна да их реализује“, рекао је Тегелтија.

Он је навео да је са Дрљачом разговарао и о нацрту општинског буџета, за који сматра да ће добити одобрење ресорног министарства.

Дрљача је истакао да ће у Новом Граду, донацијом Владе Србије, бити саниране школе у Радомировцу и Блатни.

„Школа у Радомировцу је из 1920. године и раније су обављене ситније корекције. Сад је планирана комплетна реконструкција и за овај пројекат планирано је 77.000 КМ“, нагласио је Дрљача.

Он каже да ће у школи у Блатни бити замијењена столарија и изграђено кошаркашко игралиште.

Дрљача је додао да ће за комплетирање ових пројеката, општина Нови Град из редовних буџетских средстава издвојити још 18.000 КМ.

Архива