Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ буди солидарност код грађана Српске

27.12.2017 Актуелно

 

„Једна од важних димензија ове вечери јесте да будемо сви заједно и да доприносимо здрављу. Када то радите у име и корист наше дјеце онда је то посебно важно“, рекла је Цвијановићева која је у „кол центру“ на хуманитарни број 1411 одговарала на позиве грађана, у оквиру донаторске вечери у Бањалуци.

Она је оцијенила да је Република Српска довољно сазрела да разумије колико је важна солидарност, али и да се доносе добра законска рјешења.

Цвијановићева је изразила задовољство што је поново дио хуманитарне акције чији је циљ оправдан, а то је да помогне онима којима је то најпотребније.

Премијер Србије Ана Брнабић изразила је задовољство што у оквиру ове хуманитарне акције представља Србију.

„Везе између Српске и Србије су све тешње, а ово је још један од начина на који ми можемо да подржимо вас“, рекла је Брнабићева која је пренијела и поздраве предсједника Србије Александра Вучића, те истакла да је дао пуну подршку одлуци да Влада Србије у ове сврхе издвоји 250.000 евра.

Она је навела да је 2014. године Србија основала фонд сличан Фонду солидарности Републике Српске, за који се вечерас прикупљају средства.

„То је начин на који се институционализује једно овако осјетљиво питање“, рекла је Брнабићева.

У Бањалуци се вечерас одржава донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“, са циљем прикупљања средстава за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, којем ће предсједник Републике Српске уплатити 400.000 КМ.

Архива