Број отворених питања из Упитника Европске комисије сведен на седам

20.12.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је након сједнице Колегијума за европске интеграције у Сарајеву изразила задовољство што је то био конструктиван састанак који је дао резултате.

„Од укупно 3.242 питања број отворених се свео на седам којима смо се данас бавили, с тим што цијенимо да ће се тај број додатно смањити када добијемо образложења која треба да стигну од Предсједништва БиХ“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је додала да су нека питања која су се односила на кантоне и Федерацију БиХ разријешена, као и нека која су се односила на Републику Српску и поједина министарства у Савјету министара.

„Сада остају ова питања за које мање-више очекујемо ангажман других институција да нам помогну да бисмо могли коначно да изађемо са усаглашеним ставом. Не очекујем да ће ту бити неких претјерано великих препрека“, нагласила је Цвијановић.

Она је напоменула да је врло битно да тече процес одговорања на Упитник Европске комисије, изражавајући жаљење што се то није дешавало брже и раније.

„Ријеч је о обимном послу у којем се захтијева интеракција институција различитих нивоа власти, али ми је задовољство што ово тијело, које је предвиђено, функционише у систему координације и даје резултате“, додала је Цвијановићева.

Архива