Увести ред у пројекат Зимске олимпијаде младих ЕЈОФ

07.11.2017 Актуелно

„Мора се увести ред како би се знало ко ту игра какву улогу, ко доноси одлуке и ко коме може да делегира одређена питања“, истакла је Цвијановићева новинарима након састанка са начелницима општина у склопу Града Источно Сарајево и градоначелника Ненада Вуковића.

Она је навела да се Влади бавила тим питањем и некада то и подржала, али је остало нејасно да постоји нека структура, за коју не зна како је успостављена, која успоставља одређене финансијске захтјеве Влади да издвоји одређен износ средстава.

„Влада мора да буде дио доношења таквих одлука, а не да сједи неко тијело негдје и каже која влада треба да издвоји коју суму новца“, додала је Цвијановићева.

Она је истакла да би овај пројекат могао да значи нову шансу за ово подручје, да мобилише и људе и све капацитете и да је то у реду, али да је са аспекта процедура и одређених статусних ствари много тога још нејасног и да се то мора рашчистити.

Вуковић је изразио наду да ће, послије отвореног разговора са аргументима, овај пројекат добити много већу подршку него што има.

„Обратио сам се кабинету премијерке са молбом да разговарамо о ЕЈОФ-у, као једном од најважнијих пројеката у граду Источно Сарајеву у наредном периоду, рекао је Вуковић.

Он је изразио наду да ће ускоро бити у прилици да разговора са премијером Српске о овој теми како би изнио све чињенице и истину када је у питању ЕЈОФ.

Архива