У процесу европских интеграција БиХ није заштитила своју привреду

03.11.2017 Актуелно
 
„БиХ никада није заштитила своју привреду. Она се показала као нежељени оквир за своје привреднике, јер их никада није заштитила, а граница је управо мјесто гдје то треба да се дешава. На томе сам инсистирао десет година и, на крају, одустао и од тога и од БиХ“, додао је Додик. 
 
Коментаришући чињеницу да је око 70.000 људи напустило Републику Српску у протекле четири године и да исти тренд постоји и у Федерацији БиХ, Додик је синоћ за Федералну телевизију рекао да ни у сусједној Хрватској и Србији ситуација није ништа боља. 
 
„Нажалост, то је тачно и жао ми је због тога. Људи покушавају да нађу бољу прилику, али то није само до нас. Прије пет година Запад је забранио улазак радне снаге јер им то тада није требало“, навео је Додик. 
 
Предсједник Републике Српске је указао на чињеницу да се на Западу нуде веће плате, које власти у овој земљи нису у могућности да обезбиједе на том нивоу, напомињући да је БиХ на политичком оквиру неуспјешна и пропала земља. 
 
Према његовим ријечима, власти у БиХ нису у стању да стимулишу економију и обезбиједе плату од 2.000 евра раднику који ради мануелне послове, као што су у стању другдје у Европи. 
 
„То су ствари против којих не могу да се борим. Жао ми је, али увјерен сам да ти људи који оду не губе повезницу са родним крајем и породицама које овдје живе јер их у контитунитету подржавају“, додао је Додик.

Архива