Ешдаун био један од највећих деструктиваца

06.11.2017 Актуелно
 
„Заправо, Ешдаун не би могао ништа урадити да није имао сараднике у оквиру СДС-а“, рекла је Цвијановићева на посебној сједници Народне скупштине током расправе о приједлогу одлуке о стављању ван снаге одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ. 
 
Она тврди да су сами /у СДС-у/ правили „списак за одстрел“ који су давали међународној заједници и Ешдауну и другима, покушавајући да кажу како су се одмакли од првобитног СДС-а. 
 
„Ништа не би могли ни вама, ни нама да нисте били њихови сарадници и да им нисте помагали да се обрачунавају са вашом политичком партијом, а онда и са Републиком Српском“, рекла је Цвијановићева.
 
Она је негирала наводе опозиције да је зграда Владе направљена од средстава из приватизације „Телекома“ јер се зна за шта су та средства искориштена – 49 одсто усмјерно је за пројекте у свакој општини Српске, а 51 одсто представља трајни капитал Српске концентрисан у Инвестиционо-развојној банци Српске. 
 
„Када је ријеч о Суду и Тужилаштву БиХ, подсјетићу вас на један период из ваше владавине, када сте охрабривали људе да иду сами да се пријављују, користили сте нашу полицију да их води и обезбјеђивали сте им превозна средства и обећавали 50.000 КМ по породици које никада нисте исплатили, него неко други када је дошао на власт је то радио“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она је упитала гдје су ти људи и која је то међународна или домаћа правда њима судила, да ли су помогли породице углавном њихових страначких колега које су наговорили да се пријаве. 
 
„Престаните да продајете причу како сте безгрешни“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она је објаснила да је у ранијем периоду било преношења надлежности, али да је тада било неко друго вријеме и није се могло знати да ће међународна заједница бити „толико лажљива“. 
 
Цвијановићева је истакла да многи из опозиције кажу да желе референдум, али да о томе не могу разговарати са руководством опозиционих странака. 

Архива