Кошарац: 3бог Изетбеговићевих ратнохушкачких изјава одгодити сједницу

14.11.2017 Актуелно

 

У захтјеву се наводи да Клуб посланика СНСД-а сматра да не постоје услови за нормално одржавање наставка 53. сједнице Представничког дома због, како је наглашено, антидејтонских, антиустваних и ратнохушкачких изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, те с тога траже да се наставак ове сједнице одгоди до даљег.

„Клуб посланика СНСД-а јучерашњу Изетбеговићеву изјаву доживљава као пријетњу ратом Републици Српској и с тога позива све српске представнике из Републике Српске да без одгађања напусте институције БиХ и у институцијама Српске обаве консултације о будућем дјеловању у Сарајеву“, наводи се у захтјеву Клуба посланика СНСД-а.

На данашњу сједницу Проширеног колегијума нису дошлу замјеник предсједавајућег Представничког дома Младен Босић /СДС/ и предсједавајућа Клуба посланика СДС-а Александра Пандуревић /СДС/.

Након што је напустио сједницу, Кошарац је рекао новинарима у Сарајеву да је СНСД, нажалост, остао сам у захтјеву за одгађање сједнице и да очекује да ће сви представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ прихватити позив предсједника Републике Милорада Додика да се повуку из тих институција и да се обаве консултације свих српских политичких странака о даљем наставку политичког дјеловања у Сарајеву

„СДС има времена до сутра ујутру да донесе такву одлуку“, поручио је Кошарац.

Архива