СДС поново покушава да побјегне од одговорности за неуспјех у одржавању референдума

12.11.2017 Актуелно

 

„Сада су љути што неуставно правосуђе БиХ није оптужило, осудило и затворило Додика на основу њихових лажи и подметања, па да мирно могу на изборе. Тиме показују да су њихова очекивања од Суда и Тужилаштва била не да се укину, нити да се доведу у правни оквир. Они су од њих очекивали да буду батина за њихове политичке неистомишљенике. И зато сада кукњава“, изјавио је предсједник Републике Срни.

На питање Срне да прокоментарише позив СДС-а да објасни „како то да је Тужилаштво БиХ обуставило вишегодишњу истрагу против њега неколико дана уочи повлачења одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ“, Додик је рекао да је индикативно да СДС зна да је обустављена истрага против њега, а да он лично о томе ништа не зна, те да та странка изгледа добро зна када се некоме спрема оптужница, а када се одустаје од гоњења.

„Да су национално одговорна странка и сами би упутили јавни позив Суду БиХ с питањем због чега је издао одобрење да се прислушкује предсједник Републике Српске и какво је то тешко дјело било да су такве радње биле неопходне. Али СДС више није ни национална ни државотворна странка и од њих то готово више нико и не очекује“, истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да „о пакту са странцима не може слово да држи партија којој је глава у једној амбасади, а која их и даље, упркос слијепој послушности, држи на црној листи“.

Архива