Референдум је важна тема око које се треба окупити и власт и опозиција

06.11.2017 Актуелно
 
Она је рекла да је одлука о спровођењу референдума донесена, али да су политичке странке сматрале и друге околности, због чега су предложиле суспензију референдума.
 
Подсјетила је да је Република Српска одржала један референдум те да се законски стекло право да Српска може спровести референдум.
 
Премијерка је одговорила и на оптужбе опозиције како Република Српска све више тоне истичући да у Српској само опозиција тоне. Позвала је опозиционе посланике да се не баве политиканством и полемисањем.
 
Цвијановићева је рекла да ће се још бавити причама о лоповлуку, те да је интересује да ли међу посланицима опозиције има оних који су неколико година добијали плате на локалном нивоу, а никада нису дошли на посао.
 
„Отвараћемо све приче, требамо се борити против девијација у друштву, и сви требају бити на удару подједнако“, поручила је Цвијановићева.
 
Посланик СНСД-а Радован Вишковић изјавио је данас на посебној сједници Народне скупштине Српске да није створен општи консензус о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, нити постоје услови за његово одржавање, и затражио да се прихвати предложена одлука о стављању ван снаге одлуке о расписивању референдума.
Он је, испред предлагача на посебној сједници Народне скупштине Српске, рекао да је потребно подржати потписивање петиције о раду Суда и Тужилаштва БиХ, идентичног са референдумским питањем и да се обезбиједи најмање пола милиона потписа за ову иницијативу.

Архива