Kрајем наредне године завршетaк pеконструкције и изградње УКЦ Cрпске

28.11.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да ће капацитети који су тренутно смјештени у центру града на прољеће бити пресељени у комплекс на Паприковцу.

Након састанка са руководством ове здравствене установе, предсједник Српске је навео да је разговарано о потреби за новим садржајима, посебно о клиници за кардиохирургију, чија би изградња требало да почне сљедеће године.

Он је нагласио да ће УКЦ имати подршку институција Српске када је ријеч о обезбјеђивању несметаног функционисања овог здравственог центра.

Додик је оцијенио да је УКЦ најважнија здравствена установа у Српској, те да је данашњи састанак био конструктиван.

Упитан да прокоментарише незадовољство зворничких доктора именовањем новог вршиоца дужности зворничке болнице, предсједник Српске је нагласио да није укључен у то и да је то посао ресорног министра.

Он је подсјетио да је прије мјесец дана разговарао са докторима из Зворника с циљем постизања договора.

Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић нагласио је да пословодство ове здравствене установе има снажну подршку руководства Српске које предводи предсједник Милорад Додик да буде направљен један од најбољих клиничких центара у региону.

Састанку су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, те министар финансија Зоран Тегелтија и вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Српске Дејан Кустурић.

Архива