Додик: Опозиција је опозиција Српској!

08.11.2017 Актуелно

Засједање Народне скупштине, каже, показало је да опозиција није супротстављена власти, него Републици Српској.

Уколико се предомисле, могућ је договор – да се референдум о Суду и Тужилаштву коначно и одржи.

Додик је поручио да је свима јасно да се референдум о тако важној теми може одржати искључиво ако постоји јединство и консензус, те да је он покушао то јединство да постигне.

„Сматрајући да тога нема, мислим да је најбоље да се то одгоди када се обезбиједи консензус и када се окупе сви важни политички фактори из Републике Српске“, поручио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је озбиљно затражио јединство, које није обезбиједио, јер опозиција има друге намјере.

„Они нису опозиција ни власти ни мени, већ Републици Српској и то су показали на сједници и упорно на нивоу БиХ. Не смијемо имати људе у Сарајеву који дјелују губитнички. Морамо чекати људе који ће бити спремни да проводе политике Републике Српске“, нагласио је Додик.

Одоварајући на прозивке опозиције како је управо он губитник, јер је повукао одлуку о референдуму, Додик је поручио да су губитници они, јер нису били дио јединства.

„Они нису били дио хтијења Републике Српске. Ја сам потпуно увјерен да су Суд и Тужилаштво најгора ствар која је наметнута Србима у у Републици Српској“, каже Додик, додајући да се због тога борба и даље наставља.

Једна од одлука Народне скупштине је да је ово само одгађање, а не одустајање, навео је он.

„Петицијом треба да се анимира јавност. Видјећемо који је то облик, али не можемо дати легитимитет Суду и Тужилаштву БиХ док се не промијени његова суштина“, истиче предсједник Српске.

Одговарајући на питање да ли ће слика из Скупштине имати одраз на изборе, предсједник Српске је одговорио потврдно.

Додик је поручио да анкете говоре да ће СНСД имати више од 50 одсто подршке, а са коалиционим партнерима и више од 65. То је циљ, закључио је Додик.

Архива