Додик: Некоректан потез Савеза за промјене

28.11.2017 Актуелно

„Ми смо одбили то као полазни документ за било какву расправу. Сматрамо да треба да заједнички дефинишемо неколико озбиљних тема и о њима разговарамо и видимо на који начин ће се то конципирати“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци коментаришући јучерашњи састанак Комисије.

Према његовим ријечима, сврха избора два копредсједавајућа Комисије је да сачине, ако је могуће, заједнички приједлог тема, радна група треба да успостави неки оквир, а зна се да ће то рјешавати лидери уколико до тог састанка дође.

Он је поручио да СНСД не намјерава да угрози тај процес својим захтјевима, те су зато и били веома обазриви да не поставе питања у вези са позиционирањем и одлучивањем у БиХ и сматрали су да треба дати шансу разговору.

„Сматрамо непотребним да на њихов акт идемо неким актом, па да се неко сучељава у томе. Мислим да није реално да то урадимо у наредних мјесец дана и да треба дати шансу разговору. То је наш приступ“, поручио је Додик.

Комисија за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Републици Српској изабрала је на јучерашњој сједници два копредсједавајућа – Александру Пандуревић /СДС/ и Синишу Карана /СНСД/.

Архива