Bидjeти да ли је опозиција партнер власти у стратешким питањима

06.11.2017 Актуелно

 

Она каже да је огромна разлика између одлуке о спровођењу референдума о Суду и Тужилаштву БиХ и било којег другог акта који се доноси у Народној скупштини Српске.

„Од доношења те одлуке прије двије-три године десиле су се најмање двије ствари. Прва је да је опозиција у Српској, на несрећу овог народа, власт на нивоу БиХ, те да се не могу спровести одређене ствари ако нису дио ове приче“, рекла је Цвијановићева у Народној скупштини Републике Српске.

На сједници, на којој се разматра приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, Цвијановићева је нагласила да је друга важна ствар чињеница да је опозиција већ покушала да обезвриједи један референдум, који су називали „Додиковим“.

„Ријеч је о референдуму о Дану Републике који је опозиција обезвриједила тиме што су се функционери СДС-а хвалили да нису изашли да гласају и да неће изађи да гласају, чиме су довели грађане у заблуду, настојећи да то прикажу као једно обично изборно питање“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да референдум није обично изборно питање, већ право за које се Српска залаже и сматра да треба да ужива подршку свих, али да опозиција у Српској не смије да подржи референдум.

Цвијановићева је подсјетила да су опозиционе странке у Српској причу о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ помињале као потребу власти да заустави истраге против појединаца из Републике Српске, а да се нису запитали шта о томе мисле људи који су били директно под ударом истог тог Суда и Тужилаштва.

Архива