Кошарац: Звиздић да призна пораз пропале коалиције на нивоу БиХ

23.10.2017 Актуелно

 

„Истина је да Звиздић нема подршку за једини реформски пакет закона којег је пропала коалиција успјела да предложи у протекле три године. Све остало су неистине и његови јалови покушаји да његову неспособност и неуспјехе припише другима и да се на тај начин оправда странцима и јавности. Да је ово нормална земља, Звиздић би још прије шест мјесеци поднио оставку“, рекао је Кошарац Срни, коментаришући Звиздићеве оптужбе да су за блокаду усвајања измјена Закона о акцизама криве владе Републике Српске и федерације БиХ, односно министри финансија из СНСД-а и ХДЗ-а.

Кошарац наглашава да Звиздићеве неистине и манипулације демантују бројне чињенице, од којих је најважнија да је посљедња верзија измјена Закона о акцизама усвојена у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ гласовима делегата из СДА, СНСД-а и ХДЗ-а.

„Звиздића фрустрира чињеница да сада нема подршку дијела СДА, СДС-а и СББ-а, односно странака које имају министре у Савјету министара и чине пропалу коалицију у заједничким институцијама. Проблем му је и у томе што нема храбрости да каже истину и оптужи своје омиљене коалиционе партнере из СДС-а, који преко његових леђа раде кампању за опште изборе“, закључио је Кошарац.

Архива