Петровић: Којић жели да се додвори руководству СДС – а

16.10.2017 Актуелно

 

„Његов циљ је да се додвори руководству своје партије, јер је познато да је у претходном периоду имао великих проблема са бившим предсједником СДС-а Младеном Босићем и да га је јавно оптуживао за свој изборни пораз“, рекао је Петровић, коментаришући Којићево отворено писмо предсједнику Српске Милораду Додику.

Петровић је подсјетио да је Којић 2014. и 2016. године убједљиво изгубио на изборима у Вишеграду због екстремних ставова и наступа, због којих су се многи угледни чланови СДС-а оградили од њега.

„Сада покушава јавном прозивком значајних личности Републике Српске да се врати на политичку сцену, јер не стоји добро у Вишеграду“, истакао је Петровић, који је и шеф Клуба Срба у Вијећу народа.

Он је рекао да су Клуб СДС-а у Скупштини општине Вишеград већ напустила два одборника, тако да га сада чине само три одборника. Петровић је напоменуо да су се од Којићеве политике оградила и два бивша начелника општине из СДС-а која напуштају ову странку, као и многе друге угледне личности из ове странке. Он сматра да је Којићеву нервозу, навјероватније, произвео добар рад ОО СНСД-а Вишеград који је, напокон, поставио темеље да се крене напријед.

 

Архива